Ontdekdezorg is een initiatief van Regioplus, een samenwerkingsverband van 14 regionale werkgeversorganisaties in de zorg- en welzijnssector. Met als doel de sector optimaal te positioneren op de Nederlandse arbeidsmarkt. De focus ligt op het inspireren, informeren en activeren van mensen om hun mogelijkheden in de zorgsector te ontdekken, ongeacht ervaring. En wij mogen de social media content voor deze mooie campagne verzorgen.

Wij zorgden voor:
✓ Social media teksten
✓ Social media visuals
✓ Animaties en video’s

Van Ontdekdezorg week naar een doorlopende campagne

In 2021 en 2022 mochten wij de campagnes van de Ontdekdezorg week bedenken en ontwikkelen. Sinds 2023 heeft Regioplus besloten het over een andere boeg te gooien en de piekweek te vervangen door een doorlopende campagne, met focus op meerdere piekmomenten. Dit leidt tot een dynamische en meer flexibele manier van campagnevoeren. Slim!

En die nieuwe strategie biedt ons de ruimte om de content van de doorlopende campagne én de piekmomenten te mogen ontwikkelen. De nadruk ligt hierbij altijd op inspireren, informeren en activeren, waarmee we geïnteresseerden helpen om hun mogelijkheden in de sector te ontdekken – met én zonder ervaring.

Onze content voor Ontdekdezorg in diverse categorieën

Delen van verhalen
We ontwikkelen content waarbij we verhalen van mensen uit de zorgsector belichten. Deze werken we op verschillende manieren uit (waaronder animaties en foto’s) om zo een breed publiek aan te spreken en de inspirerende motivaties van zorgmedewerkers te benadrukken.

Arbeidsmarktcommunicatie

  • We creëren afbeeldingen en animaties met inspirerende quotes over de zorg
  • We ontwikkelen animaties met concrete activerende mogelijkheden, gericht op mensen die overwegen om in de zorg en welzijn sector te werken
  • We produceren korte compilatievideo’s van de video’s van de afgelopen twee jaar, om de dynamiek en diversiteit van de sector weer te geven

En uiteraard worden al deze visuals, animaties en video’s ondersteund met pakkende en activerende teksten voor hun Instagram.

ONTDEKDEZORG: HAAK OOK AAN!

Er zijn extra handen nodig in de zorg. Help daarom mee met het verspreiden van de boodschap: samen enthousiasmeren we zoveel mogelijk mensen om zorg en welzijn te (her)ontdekken. Verspreid de landelijke materialen, of ga voor een eigen campagne!

Zorgcampagnes? Laat dat maar aan Anouk over.

Marketingstrateeg en manager van deze campagne

Anouk is creatief marketingstrateeg en krijgt er energie van om klanten te helpen met hun vraagstukken. Van het bedenken van nieuwe ideeën tot het in de puntjes verzorgen van de uitvoering. Met enthousiasme, creativiteit, een vlotte pen en een flinke dosis humor gaat ze ieder project te lijf.

Maak kennis met: Anouk Bos

Marketingstrateeg