Grafische afwerking is de kroon op print- of drukwerk. Het maakt het verschil tussen verdwijnen tussen de massa of opvallen tussen de rest. En tussen rechtstreeks in de papierbak belanden, of écht gelezen worden. Maar het is niet alleen mooi, ook praktisch: zoals het wegsnijden van randen of boren van gaten. Met een laatste touch verrijken we jouw drukwerk, brengen het echt tot leven en zorgen dat het langer meegaat. Kiezen voor grafische afwerking is kiezen voor kwaliteit.

Verander je drukwerk in iets bijzonders

Met grafische afwerking val je op. Op welke manier mogen wij jouw gedrukte materiaal naar een hoger niveau tillen? Want met een uitgesneden, geboord of gevouwen drukwerk voeg je meer creativiteit toe. Zo maak je van jouw flyer, brochure of visitekaartje een meesterwerk. Daarbij zorgt grafische afwerking voor een hogere kwaliteitsperceptie. Dit beschermt je materialen, wat dit ook geschikter maakt voor langdurig gebruik: wel zo duurzaam!

Wil je iets bijzonders met jouw drukwerk, maar geen idee wat die extra touch dan moet zijn? Heb jij even geluk dat wij met meer dan 50 jaar ervaring in grafische productie jou precies kunnen adviseren voor jouw project. Vertel ons je doel, wensen en budget en ons servicebureau en grafisch vormgevers helpen je verder.

Mooi, maar vooral ook handig

Grafisch afwerking is niet alleen esthetisch, maar soms ook gewoon praktisch. Zoals het aftellen van drukwerk of het boren van gaten – en oké, laminaat is praktisch én gewoon mooi. Maar wist je dat al ons druk- en printwerk ook altijd schoon wordt gesneden? Dat is de witmarge in het papier die na het drukken of printen netjes weggesneden wordt: ook dat is grafische afwerking. Oftewel: drukwerk en printwerk is pas klaar als het ook afgewerkt is. En welke afwerking ook nodig is: niets is ons te gek en kunnen we.

Dit kunnen we betekenen in grafische afwerking

 • Snijden en trimmen: Het precies op maat snijden van gedrukte vellen tot de gewenste grootte.
 • Boren en perforeren: Het creëren van een reeks kleine gaatjes om materiaal gemakkelijk afscheurbaar te maken.
 • Vouwen: Drukwerk compacter maken of het laten opvallen met een enkele vouw, zigzagvouw of luikvouw.
 • Stansen: Het uitsnijden van een gewenste vorm of patroon uit drukwerk.
 • Rillen: Het maken van een geperste lijn in het papier om een nette en accurate vouw mogelijk te maken.
 • Binden: Meerdere pagina’s samenvoegen dankzij een lijmbinding, ringband, nieten, naaien of een spiraal.
 • Foliedruk: Met hitte drukken we metallic of gekleurde folie op bijvoorbeeld het logo, de titel of decoratieve elementen.
 • Lamineren: Een dun mat of glanzend laagje om het materiaal te beschermen tegen water, vuil of slijtage.
 • Brocheren: Papier samenvoegen en binden tot een brochure of boekje: vaak met nietjes of lijm.
 • Lijmen: Het bevestigen van verschillende delen van drukwerk aan elkaar, zoals pagina’s of omslagen.
 • Slitten: Het snijden van grote rollen papier of ander materiaal in kleinere breedtes of stukken.
 • Aftellen: Tellen en scheiden van een specifieke hoeveelheid gedrukte items.
 • Sealen: Het verzegelen van drukwerk, vaak met plastic of een andere beschermende laag.
 • Couverteren: Het invoegen van gedrukte materialen in enveloppen voor verzending of distributie.

Wij hebben alles in huis, zelfs een drukkerij

Onze eigen drukkerij lopen de machines op volle toeren. En voor jouw printwerk blijven die machines lekker draaien. Want omdat we dit allemaal in eigen huis doen, zijn we flexibel in oplage, formaat, afwerking en opslag. Dát is het gemak van een drukkerij onder eigen dak. En voor het beste resultaat schuiven onze drukkers graag even aan bij onze vormgevers te overleggen. Als opdrachtgever merk jij dit niet, maar je profiteert wel. Alles in huis, lekker hè? En kunnen wij het zelf niet een-twee-drie voor je oppakken, dan schakelen we vaste Makkers in die dit wél kunnen. Wat je drukwensen ook zijn: als je het kunt bedenken, dan kunnen wij het voor je regelen. Vertrouw maar gewoon op 50 jaar ervaring met grafische productie.

Laat je adviseren door Gül

Deze gedreven orderbegeleider heeft al meer dan 20 jaar aan kennis over drukwerk op zak. Flyers, folders, schapkaarten of kalenders? Gül adviseert je en zorgt dat je het eindresultaat binnen no-time in je handen hebt. Met haar expertise, kritische blik en pro-actieve communicatie regelt ze jouw drukwerkopdrachten van begin tot eind.

Neem contact op met Gül

Orderbegeleider & drukwerkspecialist