Al enige tijd op zoek naar goed personeel en heb je “alles” al geprobeerd? We’re sorry to say, maar waarschijnlijk was de manier waarop je jouw vacatures aanprees gewoon niet pakkend genoeg. Niet-aansprekende teksten zijn namelijk de reden waarom 90% van de wervingscampagnes niet slaagt. Gooi jouw werkgeversmerk in de strijd en verleid talent om te solliciteren met écht goede vacatureteksten en wervingsadvertenties. Ontdek binnen no time wat sterke teksten en opvallende beelden kunnen doen.

Ontsnap uit het doolhof van open deuren

Natuurlijk wil iedereen deel uitmaken van jouw hechte team, maar je eigen vrienden blijven leuker. Iedereen heeft een hands-on-mentaliteit, tot vrijdagmiddag. Iedereen is flexibel, tenzij het om de rotklusjes gaat. En dat marktconforme salaris? Daar snapt eigenlijk niemand van hoeveel ermee bedoeld wordt. Stap 1 als het gaat om het schrijven van pakkende vacatureteksten: neem afscheid van clichématige termen en maak het de lezer lastig om een volle kaart bij vacaturetekstbingo te kunnen scoren.

Straal eerder kwaliteit uit met goede teksten, mooie beelden en een inspirerende boodschap. Val op en wees in het oerwoud aan vacatures anders dan de rest. Wij vertalen jouw unieke werkgeversverhaal en vacature door naar een pakkende advertentietekst, vacaturetekst en werken-bij-pagina voor jouw website. En we zorgen dat deze gepaard gaan met opvallende beelden met mooi design.

Van aandacht vangen tot verleiden

Maar hoe leuk en aansprekend je teksten ook zijn, niemand zegt z’n baan op omdat ze één Instagramadvertentie voorbij hebben zien komen. Niemand ziet je vacaturetekst op pagina 10 van Indeed. En niemand ziet je social post voorbijkomen als je maar 35 volgers hebt. Na het neerzetten van sterke teksten is het dus een belangrijke vervolgstap om deze de wereld in te sturen met de juiste online strategie.

Wij bepalen samen met jou wat de juiste kanalen zijn om jouw doelgroep te bereiken en zetten hier volle bak op in. Want random adverteren is passé: we zetten alleen de middelen in die effect hebben: banenmarkten, social media-advertenties, video, aandraagbonussen, guerrilla-acties en soms zelfs back to basic met lokale krantjes. Wij gaan voor de wervingsaanpak die bij jou past. Bouw aan een sterk employer brand en profiteer nog jarenlang van een goede reputatie.

Goedkoper dan werven: duurzaam personeelsbeleid

Een sterk employer brand en triggerende vacatureteksten zijn goed voor het werven van nieuwe medewerkers. Maar vergeet je huidige collega’s niet. Want het behouden van mensen is goedkoper dan het werven van nieuwe. Duurzaam personeelsbeleid dus. En daarbij draait het allemaal om goed werkgeverschap.

Want hoe zit het met de medewerkersbetrokkenheid, de werkcultuur en -sfeer, welke kritieken leven er en wat zijn redenen waarom mensen vertrekken? En als je de antwoorden hierop weet, in hoeverre zijn die écht betrouwbaar? Want even tussen ons: veel mensen durven binnen de organisatie vaak niet 100% eerlijk te zijn over wat ze dwarszit. En bij ons wel. Dus ga voor een uitgebreide, échte analyse van jouw werkgeverschap en laat je adviseren hoe jij ervoor zorgt dat jouw werknemers niet meer anders willen.

Hoe ziet jouw website eruit?

Wanneer je op het netvlies bent gekomen van potentiële kandidaten en ze warm zijn voor jouw vacature, verwijs je ze al snel door naar jouw website voor meer info. Maar hoe hard of zacht is die landing? Komen ze terecht op een rommelige houtje-touwtje-website die ze het liefst meteen weer wegklikken, of verwijs je ze door naar een webpagina die jouw werkgeverschap ademt en in lijn is met de advertentie? Ga voor een sterke website die in het oog springt en uitnodigt tot solliciteren. Laat een nieuwe website of werken-bij-website ontwikkelen of laat ons jou tips meegeven om jouw huidige website te optimaliseren voor het beste resultaat.

Plan een kennismaking in met Anouk

Anouk is the queen als het gaat om pakkende vacatures die menig sollicitant over de streep heeft getrokken. Met een bak vol ervaring in het schrijven van arbeidsmarktgerelateerde teksten tovert ze jouw vacature om tot een mensenmagneet.

Maak kennis met Anouk Bos

Creatief marketingstrateeg