Je bereik op social media vergroten kan door er wat advertentiebudget tegenaan te gooien. Klinkt eenvoudig. Is het ook. Maar het is wel belangrijk dat dit strategisch gebeurt. Want alleen dan kom je tot het beste resultaat. Breng met social media advertising jouw boodschap gericht aan de man, bij een groep die groter is dan je huidige volgersaantal. Voor personeelswerving, bekendheid van je bedrijf of meer clicks naar je website. Whatever you want, whatever you need om de Status Quo te doorbreken.

Bereik je doelgroep én jouw doelen

Kom op, jouw organisatie, boodschap en content mag gezien worden. En daarvoor zijn social media advertenties een handige manier om jouw social media content over de bühne te brengen. Zo verschijn je ook op de tijdlijn bij mensen die jou (nog) niet volgen. Ongevraagd? Klopt. Maar niet per se ongewild. Want zolang jouw boodschap, content en targeting goed aansluit bij je doelgroep, zien ze het net zo graag als alle organische content.

TikTok, Instagram, Facebook, Pinterest, Snapchat, LinkedIn en YouTube bieden oneindig veel targetmogelijkheden om jouw specifieke doelgroep te bereiken. Van interesses en locaties tot huidige werkfuncties en demografische gegevens. Beetje eng dat ze dat van iedereen weten, vinden we ook wel. Maar dat zorgt er wel voor dat jouw doelgroep extreem nauwkeurig te segmenteren is en er dus zo min mogelijk ruis ontstaat. Relevante content voor hun, optimaal gebruik van het advertentiebudget voor jou.

De voordelen van adverteren op social media

  • Creëer een gigantisch bereik voor relatief weinig budget
  • Meetbaar én snel resultaat
  • Relevante data om advertenties te optimaliseren
  • Iedereen is online te vinden: ja, jouw doelgroep ook
  • Inzetbaar voor elk doel: van naamsbekendheid tot meer aankopen op je website

Een social media strategie voor écht effect

Niet alleen nu, maar ook op lange termijn doelen behalen: daar worden wij blij van. Daarom gaan we graag voor een succesvolle social media campagne die past binnen een online strategie of marketingstrategie. Want met een duidelijk doel voor ogen en een middeleninzet die naadloos op elkaar aansluit, pak je jouw marketing écht goed aan.

We denken na over de juiste kanalen, de segmentatie van je doelgroep én zorgen dat alles ook echt meetbaar is. Zo weet jij straks precies wat alles jou heeft opgeleverd. Vervolgens creëren we krachtige en inspirerende content. Met een boodschap, tekst en design die jouw doelgroep écht triggert. En dan? Tijd om live te gaan. Laat die volgers, werknemers of klanten maar komen.

Plan een kennismaking in met Anouk

Ontmoet Anouk: met haar strategische blik en kennis over online marketing weet ze hoe jouw doelgroep online te pakken is. Binnen no time zorgt ze voor doeltreffende content én meetbaar resultaat.

Anouk Bos

Creatief marketingstrateeg