Elke zorgorganisatie voelt het werknemerstekort. En om dat grote probleem op te lossen, moeten we onze krachten bundelen. Hoe? Door aan te haken bij de landelijke Ontdekdezorg campagne, waarbij wij zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om hun mogelijkheden in zorg en welzijn te ontdekken. Dit is hoe Transvorm -het samenwerkingsverband dat bijna 300 zorg- en welzijnsorganisaties in Brabant verbindt- aanhaakte op de campagne.

Wij zorgden voor:
✓ Campagneconcept
✓ Design
✓ Inspirerende teksten
✓ On- en offline middelen

Even over Ontdekdezorg

Ontdekdezorg is een initiatief van Regioplus, de organisatie die 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn verenigt. Met de campagne positioneren we de sector zorg en welzijn optimaal op de Nederlandse arbeidsmarkt. Sinds 2021 zetten wij ons als vaste marketingpartner in om zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze mooie boodschap. De focus hierbij is inspireren, informeren en activeren. Waarmee we geïnteresseerden helpen om hun mogelijkheden in de sector te ontdekken – met én zonder ervaring.

Waarom een regionale vertaalslag?

Landelijk vertellen we met Ontdekdezorg dezelfde boodschap. Maar het is natuurlijk nóg sterker als elke regio dit op eigen wijze doorvertaalt. Door een eigen invulling te geven aan de campagne, wordt de boodschap nóg concreter voor de doelgroep. Het voelt dichterbij, vertrouwder en bekender. En door dit aan de landelijke campagne te koppelen, maak je direct gebruik van de naamsbekendheid van de campagne die we de laatste jaren hebben opgebouwd: win-win!

Ontdekdezorg zoals we dat in Brabant doen

Zo verrijkten we voor Transvorm de landelijke campagne met een Brabantse vertaalslag en regionale invulling. En dat werd het campagneconcept: Ontdekdezorg zoals we dat in Brabant doen. In de campagne staan de inspirerende verhalen van zorgprofessionals uit Brabant centraal. Hiermee geven we een podium aan de bijzondere momenten die de bescheidenheid van deze provincie overstijgen.

Om de campagne tot leven te brengen, hebben wij:

  • Opvallende posters ontworpen
  • Displaybanners voor online gebruik gemaakt
  • Aansprekende social media advertenties in tekst en beeld gecreëerd
  • Een toolkit samengesteld waardoor alle zorgorganisaties gebruik kunnen maken van deze materialen

ONTDEKDEZORG: HAAK OOK AAN!

Er zijn extra handen nodig in de zorg. Help daarom mee met het verspreiden van de boodschap: samen enthousiasmeren we zoveel mogelijk mensen om zorg en welzijn te (her)ontdekken. Verspreid de landelijke materialen, of ga voor een eigen campagne!

Zorgcampagnes? Laat dat maar aan Anouk over.

Marketingstrateeg en manager van deze campagne

Anouk is creatief marketingstrateeg en krijgt er energie van om klanten te helpen met hun vraagstukken. Van het bedenken van nieuwe ideeën tot het in de puntjes verzorgen van de uitvoering. Met enthousiasme, creativiteit, een vlotte pen en een flinke dosis humor gaat ze ieder project te lijf.

Maak kennis met: Anouk Bos

Marketingstrateeg