Martin Cuypers vond dat hun nieuwe All-in office concept een brand video verdiende. Dat vonden wij nou ook. Samen met videoproductiebedrijf Studio Smelt zetten we een prachtige video neer van een bedrijf met een duidelijke missie, die naadloos bij onze eigen filosofie past. Aan de hand van deze case geven we je een kijkje in de keuken: hoe bouwen wij zo’n inspirerende brand video op? Met de video van Martin Cuypers als voorbeeld én succesverhaal.

Wij zorgden voor:
✓ Videoconcept
✓ Voice-overtekst

De Golden Circle als theoretisch kader van de brandvideo

Krachtige communicatie start vanuit het ‘waarom’ van een bedrijf. In brandvideo’s is het essentieel dat je niet meteen gaat vertellen wat je doet en op wat voor manier je dat doet. In brandvideo’s communiceer je van ‘why’ naar ‘how’ naar ‘what’.

Een brandvideo duurt typisch tussen de 30 en 90 seconden en in onze video’s gebruiken we minstens de helft van deze tijd om de centrale merkboodschap over te brengen. Zoals je kunt zien gaat in dit geval ook driekwart van de video over de missie van Martin Cuypers. Wat het all-in office concept precies is en wat Martin Cuypers nou doet, wordt pas in de laatste seconden verteld.

Duik zelf in de tekst van deze voice-over

Why

Dit is Flynn. Flynn wil zo veel mogelijk uit het leven halen.
Dat betekent zoveel mogelijk tijd besteden aan dingen die hij graag doet.
Flynn weet namelijk donders goed: Je leeft maar één keer!
Net als wij, net als jij. En net als al jouw medewerkers.
Je medewerkers vormen niet alleen jouw grootste kapitaal.
Zij geven jou elke dag hun meest waardevolle bezit: hun beperkte tijd op deze aardbol.
Sommigen zelfs hun halve wakkere leven.
Wij vinden dat mensen van het leven moeten genieten.
Niet alleen ‘s avonds en in het weekend, maar elke dag, ook van 9 tot 5.
Alles eruit halen wat er in zit.

How

Wij roepen bedrijven op om hun verantwoordelijkheid te nemen.
Zorg voor een werkomgeving waar mensen gezond, efficiënt en met plezier kunnen werken, waardoor ze met een lach op hun gezicht naar het werk gaan en met een voldaan gevoel weer thuiskomen.

What

Met ons all-in office concept creëren wij de beste werkomgeving voor jouw medewerkers.
Wij, Martin Cuypers, gaan all-in. Wat doe jij?”

Verspreiding van de brand video

Alleen een brandvideo maken en deze zomaar de wereld insturen is zonde. Hier valt namelijk veel uit te halen met een goede videomarketingstrategie. Denk dus vooraf goed na over het doel, de doelgroep en de mogelijkheden voor de in- en externe verspreiding van de video. Welk gevoel wil je de kijker meegeven? Moet de kijker actie ondernemen na het zien van de video? Via welke kanalen ga je de video verspreiden? Voeg je ondertiteling toe? Want een video is een middel, klopt. Maar wat ons betreft is dit geen eenmalig project dat je zomaar de wereld inschiet. Want dat is een gemiste kans. Er is zóveel uit de inzet van video te halen, wat je doel ook is. En met een videomarketingstrategie halen we alles eruit wat erin zit.

In samenwerking met:

Het brein achter deze case: Berton

Een betere schrijver voor jouw voice-over vind je niet

Deze onderlegde marketingadviseur heeft al heel wat pakkende voice-overs en sterke videomarketingstrategieën op zijn naam staan. Hij weet als geen ander hoe je bij zin één al de aandacht grijpt en die tot de laatste seconde niet meer loslaat.

Maak kennis met: Berton van Rens

Adviseur en operationeel directeur