Beste UM’er,

Heb jij een vraagstuk op het vlak van design, drukwerk of communicatie? Met een team van 8 vormgevers, 5 drukwerkbegeleiders, 12 marketing- en communicatiespecialisten en een eigen drukkerij kunnen we je helpen met elk design, drukwerk of marketing- en communicatiemiddel. Van brochures, rapporten, dictaten en posters, tot bedrukte koffiemokken, goodies, banners en vlaggen. Alles waar een UM-logo op kan, kunnen wij voor je verzorgen.

Maar bij wie moet je dan zijn? Dat is makkelijk. Het enige dat jij hoeft te doen, is Marc Delmée bellen op 077 396 1350. Of mailen naar vormgeving@marketingmakkers.nl, dat kan ook. Dan regelt Marc de rest. Hij kent de UM-huisstijl op zijn duimpje en ontzorgt je volledig; van offerte tot bezorging en van design tot drukwerk.

Marc Delmée staat altijd voor je klaar

Neem gerust contact op

Dit kunnen wij voor je realiseren:

Grafische vormgeving

 • Design van drukwerk
 • Design van online middelen
 • Campagnes en concepten
 • Logo en stijl
 • Events
 • En alle andere vormgeving

DTP-werkzaamheden

 • Presentaties
 • Rapporten, dictaten en boeken
 • Flyers, folders, banners en posters
 • Online content
 • Digitale nieuwsbrieven en uitnodigingen
 • En vrijwel alle andere middelen

Orderbegeleiding

 • Drukwerk in eigen drukkerij
 • Printwerk in eigen drukkerij
 • Grafische afwerking in eigen drukkerij
 • Grafische productie extern
 • Levering met eigen vervoer
 • Alles waar een UM-logo op kan verzorgen wij

Waarom UM-collega’s graag samenwerken met ons

 • 50 jaar ervaring in drukwerkbegeleiding

Met 50 jaar ervaring in het grafische vak kunnen we je adviseren over de beste oplossing voor jouw vraagstuk.

 • Onze 8 designers kennen de UM-huisstijl

Wij kennen de UM-huisstijl als geen ander en komen vanuit deze basis tot onderscheidende en creatieve ontwerpen. En dankzij de slagkracht en flexibiliteit van ons designteam hebben we dat ontwerp in no-time klaar.

 • Een duurzame donatie voor elke opdracht

MarketingMakkers doneert 2.5% van alle UM-gerelateerde omzet aan Coalition for Rainforest Nations: één van de meest effectieve goede doelen op gebied van duurzaamheid. Daarnaast ontwerpen we duurzaam, gebruiken we milieuvriendelijke inkt en adviseren we over duurzame materiaalkeuzes.

 • Ook jouw partner voor marketing en communicatie

Wij zijn een fullservice marketingbureau. Dat betekent dat we je ook graag helpen met het schrijven of redigeren van teksten, het werven van nieuwe medewerkers of het enthousiasmeren van jouw collega’s of het verzorgen van online en offline campagnes. Bekijk al onze diensten.

 

Voorbeelden van ons werk

Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeën in diverse media om een boodschap over te brengen. Met scherp design en uitnodigende concepten zorgen we voor de juiste uitstraling en gewenste associaties bij de doelgroep. Ons team van acht vormgevers beschikt over expertise in vormgeven, conceptontwikkeling, illustreren, programmeren en animeren. Hier zijn drie voorbeelden van ons werk:

Case: Parkstad Limburg

Doel: Overbrengen van de boodschap

Voor zeven gemeenten brachten we de complexe materie van de transitievisies warmte terug tot de kernboodschap en maakten deze begrijpelijk en visueel aantrekkelijk voor inwoners.

Lees meer over design & concept

Case: SPOVenray

Doel: Meer medewerkers aantrekken

We creëerden een arbeidsmarktcommunicatiecampagne om de juiste leerkrachten aan te trekken en te behouden, inclusief ideatie, copywriting en creatie.

Lees meer over concepten en campagnes

Case: Fontys

Doel: Meer bekendheid genereren

Voor het lectoraat Crossborder Business Development bevorderden we adviesaanvragen van bedrijven met grensoverschrijdende ambities. Dit deden we door de boodschap te ontwikkelen (naam, pay-off, logo en copywriting), bestaande communicatiemiddelen te optimaliseren (website, avatars en iconen) en effectieve tools te creëren (campagne, persbericht en animatie). Dit resulteerde in de Duitslandscan.

Lees meer over copywriting & content

DTP-werkzaamheden

Wij begrijpen als geen ander dat documenten voor digitale publicatie, print of drukwerk aan de juiste specificaties moeten voldoen. Enkele voorbeelden van ons werk:

Case: Universiteit Maastricht

Doel: Automatiseren en professionaliseren

We ontwikkelden een dynamische online tool (interactieve pdf) voor de HR-afdeling om medewerkers te ondersteunen in hun carrièretraject, gebaseerd op onze designs binnen het project ‘Erkennen en Waarderen’.

Lees meer over design & concept

Case: Nunhems

Doel: Ontzorgen

Als vaste marketingpartner verzorgen we doorlopend het contentbeheer van de website, beheren we het digitale nieuwsbriefsysteem en verzorgen wekelijks betaalde en organische campagnes op diverse social media kanalen.

Lees meer over online & advertising

Case: Gemeente Horst aan de Maas

Doel: Nieuwe stijl doorvoeren

We creëerden een nieuw logo en huisstijl voor Gemeente Horst aan de Maas en legden deze vast in een huisstijlhandboek. De stijl werd doorgevoerd op alle communicatiemiddelen, zoals briefpapier, enveloppen, visitekaartjes, website, autobelettering, kleding, vlaggen, nieuwsbrieven, e-mailsjablonen en templates.

Lees meer over logo & huisstijl

Orderbegeleiding

Ons servicebureau bestaat uit ervaren orderbegeleiders en traffic managers die dagelijks adviseren, calculeren, begeleiden en managen van (complexe) DTP- en drukwerkopdrachten. Hier zijn drie voorbeelden van ons werk:

Case: LVO Noord

Doel: Jaarlijkse realisatie van studieplanners

We verzorgden het ontwerp, de DTP-werkzaamheden, het drukken, de coördinatie van het binden, de inkoop van transparante omslagen en de tijdige levering van ca. 4000 brochures van meer dan 100 pagina’s tijdens de zomervakantie.

Lees meer over print- & drukwerk

Case: Sevagram

Doel: Succesvol event organiseren

We ontwikkelden het concept en de vormgeving van het campagnebeeld en de stand, voerden DTP-werkzaamheden uit, verzorgden de grafische productie van alle middelen en zorgden voor tijdige levering en opbouw van de volledige beursstand voor de Gezondheidsbeurs in het Parkstad Limburg stadion.

Lees meer over beurzen & events

Case: Dynamiek Scholengroep

Doel: Meer uitstraling

We namen de projectregie op ons voor de ontwikkeling van 20 nieuwe websites: één voor de scholengroep en één voor elke aangesloten basisschool. Onze verantwoordelijkheden omvatten strategiebepaling, contentontwikkeling en het waarborgen van de kwaliteit van tekst en beeld. De technische realisatie werd verzorgd door een externe partner.

Lees meer over strategie & branding

Meer weten over onze diensten?

Als allround creatief en strategisch bureau helpen we jou, naast bovenstaande diensten, met alle marketingvraagstukken waar je mee rondloopt. Benieuwd naar al onze diensten?

Vragen? Stel ze aan Marc!

Marc is meester in het creëren van overzicht en het bewaken van kwaliteit. Als onmisbare vliegende keep van team vormgeving beweegt hij zich moeiteloos tussen lopende projecten en ad hoc opdrachten. Stilzitten? Niks voor Marc.

Neem contact op met Marc Delmee

Vormgever